Lorem ipsum dolor sit amet, adipisc ing elit, consectetur adipiscing elit. Duis ut ligula leo adipiscing elit.

PHONE:           0035 244 58 265

E-MAIL:           info@example.com

ADDRESS:      Rohr PL 989, NY

Instagram
Image Alt

BITEFIX

Building innovative tools for the exchange of information and awareness raising against match-fixing in sport

početak projekta: 01.01.2021.

završetak projekta:: 30.06.2023.

Projektni Partneri

Koordinator projekta / UK

HAŠK MLADOST

Projektni partner / Hrvatska

PANTHEON-SORBONNE UNIVERSITY

Projektni partner / Francuska

Projektni partner / Portugal

Projektni partner / Španjolska

Projektni partner / Italija

Projektni partner / UK

Projektni partner / Portugal

Opis Projekta

Iako su namještanje utakmica i prijevare u klađenju brzi promjenjivi međunarodni zločini, duboko infiltrirani u sportski svijet, i dalje se suočavaju s kroničnim nedostatkom koherentnog, sustavnog i artikuliranog odgovora sporta, vlada ili društva u cjelini. Heterogeni pravni okviri, nevoljkost ili čak odbijanje donošenja mjera kontrole, poteškoće u procjeni što bi trebao biti ispravan pristup i nedostatak promišljene i učinkovite suradnje, pogoduju kontinuiranom i ozloglašenom uspjehu i profitu organiziranog kriminala posljednjih godina. Namještanje utakmica, zapravo manipuliranje rezultatima utakmica i natjecanja diljem svijeta u svrhu prijevare u kladionicama, danas je jače nego ikad, ali u izravnoj vezi sa sve većom rasprostranjenošću međunarodno dostupnog online kockanja, te s gotovo nepostojećom kriminalnom kontrolom kockanja i prijevara ili s nedostatkom odgovarajućih i pravovremenih mehanizama za razmjenu informacija. Kako je utvrdilo nekoliko autora, široko rasprostranjeno namještanje utakmica događa se u velikoj mjeri zbog nedostatka informacija i svijesti sportaša i/ili adekvatnih i učinkovitih programa izgradnje kapaciteta sportskih organizacija  i/ili nedostatka pravilne međusobne razmjene informacija među ključnim akterima kako bi im se omogućilo suprotstavljanje kriminalnoj infiltraciji.

U tom okviru, projekt BITEFIX ima za cilj razviti i pružiti inovativne i praktične alate koji će omogućiti angažiranim dionicima (tijela za provedbu zakona, regulatori i operateri klađenja, vladine agencije i tijela upravljanja u sportu) da rade zajedno protiv namještanja utakmica i prijevara s klađenjem u sportu kroz razmjenu pravovremenih, sigurnih i pouzdanih informacija te podizanje svijesti o važnosti očuvanja integriteta sporta i njegove nezamjenjive uloge u europskom društvu, s posebnim naglaskom na masovni sport.

Pripadati Mladosti znači pripadati obitelji.

Velikoj, razgranatoj, raznovrsnoj. Rekord i rezultat nije na prvome mjestu, čak ni danas, kada sve počiva na uspjehu, na marketinškoj promociji, na vidnome mjestu u medijima.

Vilko Luncer

Sport MyWay

Change your mind Coach

Temeljne vrijednosti Europske unije su poštivanje ljudskog dostojanstva i ljudskih prava, sloboda, demokracija, jednakost i vladavina prava.

European Day of Care

European Day of Care želi pružiti profesionalnim sportašima najbolju priliku za pobjedu u njihovoj postsportskoj karijeri i profesionalnom životu.

Sports & Diabetes

Želimo širiti pozitivnu poruku da osobama koje žive s dijabetesom treba dati istu priliku da ostvare svoje snove, bilo u školi, na poslu ili u području tjelesne aktivnosti, ali što je još važnije, osobe s dijabetesom mogu u potpunosti uživati u životu kao i svaka druga osoba sve dok poduzimaju odgovarajuće mjere.

FOKUS PROJEKTA

Razviti i pružiti inovativne i praktične alate koji će omogućiti angažiranim dionicima da zajedno rade protiv namještanja utakmica i prijevara u klađenju u sportu

GLAVNI CILJ

razmjena pravovremenih, sigurnih i pouzdanih informacija i podizanje svijesti o važnosti očuvanja integriteta sporta

CILJEVI ĆE BITI POSTIGNUTI

stvaranjem i provedbom inovativnog obrazovnog paketa te stvaranjem međunarodne mreže stručnjaka za suzbijanje namještanja natjecanja

Vijesti iz projekta

Rezultati projekta

This site is registered on wpml.org as a development site.