Lorem ipsum dolor sit amet, adipisc ing elit, consectetur adipiscing elit. Duis ut ligula leo adipiscing elit.

PHONE:           0035 244 58 265

E-MAIL:           info@example.com

ADDRESS:      Rohr PL 989, NY

Instagram
Image Alt

SKILLS 4 MED

SKILLS by SPORT 4 MED: Sport as a vehicle for
developing skills for the labour market and promoting
employability and entrepreneurship

početak projekta: 01.01.2020

završetak projekta: 31.12.2022

Projektni Partneri

Koordinator projekta / Portugal

HAŠK MLADOST

Projektni partner / Hrvatska

Projektni partner / Grčka

Projektni partner / Cipar

Projektni partner / UK

Projektni partner / Italija

Projektni partner / Italija

Projektni partner / Španjolska

Opis Projekta

Cilj projekta je promicanje obrazovanja kroz sport i razvoj vještina za tržište rada (zapošljivost i poduzetništvo) u mediteranskoj regiji. Glavne aktivnosti su:

  • Analiza nedostataka
  • Razrada otvorenih obrazovnih resursa
  • Obuka trenera
  • Pilot projekt

Glavne ciljne skupine projekta:

  • Treneri i sportski instruktori;
  • Mladi i nezaposleni za (re)integraciju na tržište rada.

Cilj projekta je promicanje na strateški način društvenih transformacija kroz sport u mediteranskoj regiji, fokusiranjem na sport kao sredstvo promicanja radnih sposobnosti i zapošljavanja/poduzetništva.

Taj je cilj u skladu s glavnim prioritetima politika EU-a, ne samo u okviru sporta, već i u integraciji, imigraciji, razvoju, sigurnosti i međunarodnoj suradnji. U tom smislu sport u ovom projektu nije i kraj, već „sredstvo” (alat) za rješavanje društvenog i ekonomskog problema niske zaposlenosti, a time i masovnih migracijskih procesa, nesigurnosti i terorističkih prijetnji.

Ključna potreba koju projekt rješava je visoka stopa nezaposlenosti u Sredozemnom bazenu (i na sjevernoj i južnoj obali), koja se može učinkovito riješiti samo kroz dugoročno orijentiranu strategiju usmjerenu na jačanje kapaciteta radne snage, uključujući poduzetništvo.

Druga ključna potreba koju projekt rješava je rastuća potreba za “osnaživanjem sporta” kao alata za promjenu društvenog utjecaja, tj. osnaživanje sporta kao sredstva koje se ne razmatra samo kao svijet za sebe.

Treća ključna potreba je promicanje kooperativnog okruženja povjerenja između južne i sjeverne obale u Sredozemnom bazenu.

Sorry, no posts matched your criteria.
FOKUS PROJEKTA

SKILLS by Sport4Med bavi se promicanja obrazovanja i razvoja vještina u i kroz sport za tržište rada (zapošljavanje i poduzetništvo) u mediteranskoj regiji.

GLAVNI CILJ

Projekt ima za cilj promicanje na strateški način društvene transformacije kroz sport u mediteranskoj regiji, fokusirajući se na sport kao sredstvo za promicanje radnih vještina.

CILJEVI ĆE BITI POSTIGNUTI

Izradom edukativnog programa za trenere koji će primjenom stečenih znanja u svojim svakodnevnim aktivnostima vezanim za rad s mladima poticati i njihov razvoj su smislu vještina potrebnih za tržište rada.

Vijesti iz projekta

This site is registered on wpml.org as a development site.