Lorem ipsum dolor sit amet, adipisc ing elit, consectetur adipiscing elit. Duis ut ligula leo adipiscing elit.

PHONE:           0035 244 58 265

E-MAIL:           info@example.com

ADDRESS:      Rohr PL 989, NY

Instagram
Image Alt

Sports&Diabetes

Sports&Diabetes Tackling Diabetes with Sport

početak projekta: 01.01.2020

završetak projekta: 30.06.2022. (produženo do 31.12.2022.)

Projektni Partneri

Koordinator projekta / Njemačka

HAŠK MLADOST

Projektni partner / Hrvatska

Project partner / referentna točka za diabetes u Europi

Projektni partner / Italija</p> <p>

Projektni partner / Grčka

Projektni partner / Austrija

Project Description

Glavni cilj ovog projekta, u skladu s misijom Multisportskih klubova i drugih uključenih partnera, je POTICANJE SOCIJALNE UKLJUČENOSTI I JEDNAKE MOGUĆNOSTI U SPORTU u skladu s Preporukom Vijeća o tjelesnoj aktivnosti koja poboljšava zdravlje i u skladu s EU Smjernicama za tjelesnu aktivnost.

Sport ima sposobnost nadilaženja kulturnih i društvenih barijera, fizičke, društvene i ekonomske prednosti što ga čini izvrsnim alatom za poticanje društvene uključenosti.
U našem projektu naglasak je na tome da se djeci koja imaju dijabetes omogući bavljenje sportom educirajući sve dionike kako se nositi s rizikom od dijabetesa i smanjivanjem strahova koji dovode do isključenja djece s dijabetesom. Puno djece iz raznih razloga prestaje se baviti sportom kada im se dijagnosticira dijabetes. Uglavnom, to je ili strah roditelja ili nedostatak znanja trenera i učitelja o postupanju s djecom s dijabetesom.

Cilj projekta je stvoriti sveobuhvatan priručnik koji će brzo educirati sve dionike i omogućiti svoj djeci s dijabetesom bavljenje ili nastavak sportskih aktivnosti. Projekt se zalaže za jednak pristup sportu za sve, kroz uključivanje mladih oboljelih od dijabetesa u sportske klubove, s glavnim ciljem pokazivanja svima da su osobe s dijabetesom jednako sposobne za sudjelovanje u svim sportskim aktivnostima i za dostizanje standarda i ciljeva koje i svaka druga osoba koja nema dijabetes može postići.

Sports & Diabetes

Želimo širiti pozitivnu poruku da osobama koje žive s dijabetesom treba dati istu priliku da ostvare svoje snove, bilo u školi, na poslu ili u području tjelesne aktivnosti, ali što je još važnije, osobe s dijabetesom mogu u potpunosti uživati u životu kao i svaka druga osoba sve dok poduzimaju odgovarajuće mjere.

FOKUS PROJEKTA

Educirati i podići svijest dionika o dijabetesu i bavljenju sportom

GLAVNI CILJ

Pozabaviti se činjenicom da osobe s dijabetesom tipa 1 mogu sudjelovati u sportu kao i svaka druga osoba koja nema dijabetes.

CILJEVI ĆE BITI POSTIGNUTI

izradom praktične publikacije / širenjem svijesti o povezanosti tjelesne aktivnosti i lakše regulacije dijabetesa

Vijesti iz projekta

Rezultati projekta

This site is registered on wpml.org as a development site.